H τελευταία νύχτα της ζωής σου

1442167755-156005c5baf40ff51a327f1c34f2975bΒιάσου, σε λίγο ξημερώνει μαλάκα μου! Βασικά έχεις κάποιες ώρες ακόμη. Τώρα νύχτωσε! Και θέλει 9 ώρες μέχρι να ξημερώσει περίπου. 540 λεπτά! Και πολλά, αμέτρητα σχεδόν δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η τελευταία νύχτα της ζωής σου μαλάκα μου! Δεν θα προλάβεις να δεις το ξημέρωμα. Θα πάρει μαζί του το γαμημένο, στη λήθη του, όλα όσα έζησες, όλα όσα αισθάνθηκες, όλα όσα συνέβησαν στην τελευταία νύχτα της ζωής σου. Έτσι γίνεται συνήθως. Η μέρα θάβει της νύχτας τα καμώματα. Ο ήλιος τα κρύβει στις αχτίδες του και εσύ δεν μπορείς να τα αντικρίσεις πια. Περιμένεις υπομονετικά μπας και νυχτώσει ξανά και απλώσει η νύχτα το μαύρο της πέπλο. Κάτω από το πέπλο της θα φανερωθούν και πάλι. Ξεχάστηκες πάλι μαλάκα μου και η ώρα περνά. Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την τελευταία νύχτα της ζωής σου. Συγκεντρώσου. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο αξίζει. Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Έτσι γράφουν στα βιβλία που διαβάζεις, τα βιβλία που θάρρος σε γεμίζουν να γυρίσεις τον κόσμο και να γίνεις κάποιος. Όχι κανένας αλλά κάποιος. Η τηλεόραση βέβαια τα λέει αλλιώς. Θα περάσει και αυτή η νύχτα ψιθυρίζει στο αυτί και χασκογελά πίσω από την πλάτη σου. Θα περάσει και αυτή η νύχτα και αύριο θα ξημερώσει μια καινούρια μέρα. Δεν χάθηκε ο κόσμος να περιμένεις λοιπόν. Δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το ξημέρωμα μαλάκα μου. Ή μήπως ξέρεις;

Το ξυπνητήρι χτυπά. Προγραμματισμένο στις 7:50 ακριβώς. Δίχως παρέκκλιση δευτερολέπτου. Κρεβάτι. Παντόφλες. Νιπτήρας. Κρύο νερό. Πλύσιμο προσώπου. Ξύρισμα. Ζύγισμα. Λιπομέτρηση. Κουζίνα. Καφές. Μαύρη ζάχαρη. Λιγότερες Θερμίδες. Η κούπα που σου είχε χαρίσει. Τσιγάρο. Τουαλέτα. Χέσιμο. Παντελόνι. Το T-shirt που σου είχε δωρίσει. Πορτοφόλι. Κινητό. Κλειδιά. Σκουπίδια. Γείτονες. Ψεύτικα χαμόγελα. Μετρό. Αλλαγή συρμού. Ηλεκτρικός. Βαρεμάρα. Μουσική κρυμμένη σε mp3. Του διαόλου είναι αυτά. Που είναι οι δίσκοι μου; Παραγγέλνεις αφειδώς και τους στοιβάζεις τον ένα πάνω στον άλλο με το σελοφάν. Έχουν μεγαλύτερη αξία έτσι. Η αλήθεια όμως κρύβεται στα βινύλια μαλάκα μου. Όχι στους Sex Pistols. Θυμάσαι εκείνη τη νύχτα που μέθυσες; Βελόνα. Δίσκος. Συναίσθημα. Θυμάσαι εκείνη την νύχτα που ερωτεύτηκες το χαμόγελο της; Βελόνα. Δίσκος. Συναίσθημα. Θυμάσαι εκείνη την νύχτα που έμαθες πως θα είναι η τελευταία νύχτα της ζωής σου; Βελόνα. Δίσκος. Συναίσθημα. Όχι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Κοίταξες το ρολόι στο χέρι σου. Είχε σταματήσει. Έξω είχε νυχτώσει. Ο χρόνος γύρισε την κλεψύδρα ανάποδα και η άμμος τέλειωνε σιγά σιγά.

Η τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Η τελευταία νύχτα του Αμίρ μοιάζει με την δικιά σου. Κωνσταντινούπολη. Ζωσμένος εκρηκτικά. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Φοβάται. Δεν θέλει να πεθάνει. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Φοβάται. Γέλια. Φωνές. Η ρόδα γυρίζει στο Λούνα παρκ. Κλείνει τα μάτια. Σιωπή.

H τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Η τελευταία νύχτα της Ιρίνα μοιάζει με την δικιά σου. Καθρέφτης. Φοβισμένο είδωλο. Make up. Φτηνό άρωμα. Κόκκινες γόβες. Φθαρμένα τακούνια. 60 ευρώ. Τα λεφτά μπροστά. Συν 20 για κώλο. Τα λεφτά μπροστά. Όχι τόσο σφικτά σε παρακαλώ. Σκάσε πουτάνα. Χαστούκια στον κώλο. Σταμάτα! Ουρλιαχτά. Χαστούκια στο πρόσωπο. Κανείς δεν θα σε ακούσει εδώ πουτάνα. Ιδρώτας. Σπέρμα. Μελανιασμένο μάγουλο. Πληγιασμένο χείλος. Τα πόδια της την πεθαίνουν. Βήμα ταχύ. Τα πόδια της την πεθαίνουν. Ξυπόλητη πια. Στάση λεωφορείου. Σε λίγο ξημερώνει.

H τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Η τελευταία νύχτα του Νικόλα μοιάζει με την δικιά σου. Το τσιγάρο στα δόντια. Νευρικό περπάτημα. Τελευταίο ντίλι σήμερα. 30 γραμμάρια κό-. Μεγάλη παραγγελία για εκείνον. Άγχος. Ο πελάτης, πλουσιόπαιδο. Φλώρος. Γεροδεμένος μα φλώρος. -Λείπουν 200. –Τόσα έχω, πάρε δρόμο. Λείπουν 200. Φωνές. Παλιό σαρανταπεντάρι, περίστροφο. Πυροβολισμός. Αίματα. Ο Νικόλας τρέχει. Περνά από μια στάση λεωφορείου. Μια κοπέλα ξυπόλητη τον κοιτά να χάνεται στο στενό. Το τελευταίο ντίλι του Νικόλα στράβωσε.

H τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Η τελευταία νύχτα της Μαρίας μοιάζει με την δική σου. Ζεστό φαί. Ένα μπουκάλι λευκό κρασί. Το κόκκινο φόρεμα. Τα σκουλαρίκια που της είχε αγοράσει. Αντίπαρος. 2009. La Luna. Ένα βλέμμα να την ακολουθεί. Αντώνης. Μαρία. Αλκοόλ. Σεξ στη σκηνή του. Είσαι όμορφη. Είσαι δική μου αυτή τη γαμημένη νύχτα. Κυψέλη 2016. Διαμέρισμα 65 τετραγωνικών. Κληρονομιά. Από τον θείο του. Μια φωτογραφία. Νομίζω ότι σου μοιάζει. Αντώνης Junior. Είσαι πιο όμορφη τώρα. Είσαι δική μου αυτή την γαμημένη ζωή.

H τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Η τελευταία νύχτα του Μανώλη μοιάζει με την δική σου. Καθρέφτης. Ξυριστική μηχανή. Πρώτα το σβέρκο. Μετά το κεφάλι. Δένει με πανί τις παλάμες του. Πρώτα το δεξί χέρι. Μετά το αριστερό. Γροθιές στον σάκο. Αριστερό κροσέ. Δεξί ντιρέκτ. Αριστερό κροσέ. Αριστερό κροσέ. Πιο γρήγορα. Πιο γρήγορα. Παντελόνι παραλλαγής. Άρβυλα. Τι κοιτάς ρε μαλάκα Αλβανέ; Ε μαλάκα, τι κοιτάς; Δεν σου αρέσει εδώ. Γύρνα στην Αλβανία τότε. Πράσινο μελάνι στο δέρμα. Έσσεται ήμαρ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ρε γαμημένε; Σημαίνει ότι δεν είσαι Έλληνας, παλιόπουστα. Αριστερό κροσέ. Αριστερό κροσέ. Πιο γρήγορα. Μπράβο. Μπράβο. Τα άρβυλα αντηχούν στο τσιμέντο. Αίμα τιμή! Πιο δυνατά ρε! Αίμα – τιμή! Πιο δυνατά ρε! Αδερφές είστε; Αίμα- τιμή!

H τελευταία νύχτα της ζωής σου, δεν είναι μοναδική. Μην κορδώνεσαι λοιπόν και μην περνιέσαι για σπουδαίος. Θυμάσαι εκείνο το βράδυ; Δεν γίνεται να μην θυμάσαι. 2005. 20 Αυγούστου. Νάξος. Περασμένες 3. Είχες σκαρφαλώσει στα βράχια με το κύμα να υψώνεται στα δυο μέτρα σχεδόν. Έβγαλες τα ρούχα σου. Ο Layne Staley σε μια τρύπα κρυμμένος ήθελε να πετάξει, μα τα φτερά του δεν τον άκουγαν. Το μπαράκι απέναντι σου φώτιζε. «Είμαι εδώ! Είμαι εδώ με ακούς; ούρλιαξες. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό, αλήθεια. Ίσως αυτή να είναι η τελευταία νύχτα της ζωής μας. Μακάρι να είναι αυτή η τελευταία νύχτα της ζωής μας. Μακάρι να πεθαίναμε τούτη τη στιγμή. Γυμνοί και καυλωμένοι! Στα βράχια σκαρφαλωμένοι δαμάζοντας δυο μέτρα κύμα. Ας έκλεινα τώρα τα μάτια μου μπας και πάρω μαζί τους εσένα. Όλα όσα είσαι εσύ. Και είναι πολλά που να πάρει ο διάολος. Άσε με να στα πω τώρα που μέθυσα για πάρτη σου και δεν φοβάμαι μήπως αποδημήσω εις κύριον νηφάλιος. Μήπως αφήσω τα εγκόσμια ξενέρωτος, κενός αλκοόλ και συναισθημάτων. Ασε με λοιπόν να σου πω για τα μάτια σου, τα χείλη σου, τα μαλλιά σου, μα πιο πολύ τη μυρωδιά σου. Άσε με να γράψω κάτι για το κορμί σου, τις φακίδες σου, και αυτόν τον υπέροχο κώλο. Μια συλλογή διηγημάτων, ένα ανθολόγιο ποιημάτων ίσως. Δεν είναι αρκετά και το ξέρεις. Άσε με να προσπαθήσω. Σε παρακαλώ. Να πάρω μια βαθιά ανάσα μόνο για να προλάβω να τα πω όλα με μιας. Σαν παιχνίδι. Όλα όσα είσαι εσύ. Σκασμένα χείλη, υγρά μάτια, μακριά μαλλιά να μπλέκονται στο πρόσωπο μου, μια σταλιά άνθρωπος να πιάνει όλο το κρεβάτι, μια σταλιά άνθρωπος να χωρά στην αγκαλιά μου, κλάματα, φωνές, γέλια, γαμήσια, νυχιές στην πλάτη, φιλιά, βρισιές, άντε γαμήσου, ποτήρια να σπάνε στον τοίχο, να κλαίω στα γόνατα σου, να τινάζεσαι πάνω μου σαν ηλεκτρισμένη, να περιμένω να σε ακούσω, να περιμένω να σε δω, να περιμένω να σε μυρίσω, άντε γαμήσου, σ’αγαπώ, εφιάλτες, μάτια κουρασμένα, αυπνίες, τηλέφωνα, λόγια, λέξεις, φόβος και έρωτας.»

Είμαι εδώ μ’ακούς; Και ένα βράδυ θα ρθω να σε βρω. Θα έρθω να σε κλέψω από τον κόσμο αυτό και να πάμε σε έναν άλλο, πιο μικρό, έναν που φτιαξα για σένα. Έναν κόσμο γεμάτο σκασμένα χείλη, υγρά μάτια, μακριά μαλλιά να μπλέκονται στο πρόσωπο μου, μια σταλιά άνθρωπος να πιάνει όλο το κρεβάτι, μια σταλιά άνθρωπος να χωρά στην αγκαλιά μου, κλάματα, φωνές, γέλια, γαμήσια, νυχιές στην πλάτη, φιλιά, βρισιές, άντε γαμήσου, ποτήρια να σπάνε στον τοίχο, να κλαίω στα γόνατα σου, να τινάζεσαι πάνω μου σαν ηλεκτρισμένη, να περιμένω να σε ακούσω, να περιμένω να σε δω, να περιμένω να σε μυρίσω, άντε γαμήσου, σ’αγαπώ, εφιάλτες, μάτια κουρασμένα, αυπνίες, τηλέφωνα, λόγια, λέξεις, φόβο και έρωτα. Και αν το θελήσεις ίσως χωρέσει και μένα. Δικός σου είναι, κάντον ότι θες.

H τελευταία νύχτα της ζωής σου είναι μοναδική. Μην την φοβάσαι! Κορδώσου και κάνε τον σπουδαίο! Σήμερα θα κλέψεις το κορίτσι σου! Η τελευταία νύχτα της ζωής σου!
Βιάσου, σε λίγο ξημερώνει μαλάκα μου!

Σπύρος Σμυρνής

Advertisements

Posted on Αύγουστος 5, 2016, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: